Фондация "Качество 21-ви век" - Първоприемник на "Практика - О.К." ООД


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/tbbg/public_html/kachestvo-21.com/templates/kachesvo_1_5/functions.php on line 202

През последните пет-шест години в публичното пространство активно се говори за проблеми, които се отнасят до средствата за измерване - електромери, топломери, водомери, разходомери, по чиито показания се заплаща потреблението от гражданите и бизнеса. Никой обаче не информира обществото, че съществуват сериозни пропуски в нормативната база, регламентираща тази специфична метрологична дейност и проверката на средствата за измерване. Очевидно е, че метрологичната проверка на тези средства за измерване е от обществен интерес и от съществено значение за множество заинтересовани страни в страната.

Резултатите от изследването са дадени в публикацията "Пропуски в нормативната база при метрологична проверка на средства за измерване".

Във връзка с констатираните пропуски авторският екип очаква подкрепа и предложения, които да бъдат представени на вниманието на отговорните институции.